Ungersk gulaschsoppa på högrev

En riktig klassiker som värmer gott efter en dag i backen eller i skidspåret. Självklart finner du alla ingredienser i våra matbutiker.

Ingredienser till 8 personer

1 kg benfri högrev

½ msk salt

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

4 msk matolja

50g smör

2 msk paprika pulver

1 tsk mald kummin

1 tsk chilipulver

1 liter vatten

2 buljongtärningar

400g krossade tomater

2 krm mald svartpeppar

4-5 potatisar ca 400g

2 st röda paprikor

Gör så här:

1.   Skär köttet i tärningar.

2.  Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja och 25 g smör i en stekpanna tills löken blir genomskinlig.

3.  Tillsätt paprikapulver, kummin och chilipeppar och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg löken i en gryta.

4.  Bryn köttet i 2 msk olja och 25 g smör i omgångar tills det får fin färg.

5.  Lägg köttet i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar, krossadetomater och peppar. Låt sjuda under lock ca 1–2 timmar.

6.  Skala potatisen och skär den i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock ytterligare ca 15 min, tills potatisen är mjuk.

7.   Smaka av med ca 1 tsk salt.

8.  Servera med en klick crème fraiche.

Smaklig måltid!