Pumpapaj med feta ost

Här kommer ett gott och lättlagat recept på smarrig pumpa paj med feta ost till Halloween festen.

 

Ingredienser

Pajdeg

  • 200g(ca 3,5dl) vetemjöl
  • 125g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 400 g pumpakött (skal- och kärnfritt)
  • 2 rödlökar
  • 250 g fetaost
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

 

Gör så här:

Pajskalet

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

Fyllningen

1. Skär pumpaköttet i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor. Tärna fetaosten. Fördela pumpa, lök och fetaost i pajskalet.

2. Vispa samman ägg och mjölk. Salta och peppra. Häll blandningen i formen. Grädda längst ner i ugnen i ca 50 minuter tills den stelnat och fått fin färg.

 

Smaklig spis!