Laxtacos med pulled salmon, pico de gallo och vitlöksdressing

Pulled salmon:

800g lax med skinn
spraysmör
rökt paprikapulver, achochilipulver, vitlökspulver, spiskummin
salt, peppar

Pico de Gallo:

1 silverlök
1 färsk jalapeño
2 tomater
1/2 kruka färsk koriander
1/2 lime
salt

Picklad rödlök:

1 stor rödlök
3 dl vatten
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 msk ättika

Vitlöksdressing:

2 vitlöksklyftor
smör
2 dl creme fraiche
salt

Övriga tillbehör:

1 mango
2 avocado
20 cm gurka
1 paket minitortillas och/eller tacoscal
150g fetaost

  1. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform och lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Spraya över smör och krydda ordentligt. Ställ in i 200°C i 20-30 minuter.
  2. Finhacka silverlök och jalapeño. Kärna ur tomaterna och finhacka dem. Blanda lök och tomat med hackad koriander. Press över lime och dra öven lite salt.
  3. Skala och skiva rödlöken. Koka upp vatten med socker, salt och ättika. Rör om tills det löst upp sig och ta kastrullen från plattan. Lägg ner lökskivorna och låt dem ligga i den avsvalnande lagen i cirka 1-2 timmar.
  4. Pressa vitlöken i en skål och ha på lite smör. Kör i micron i 30 sekunder på full effekt. Rör ihop vitlöken med creme fraiche. Smaka av med lite salt.
  5. Tärna mango och avocado. Fintärna gurkan. Blanda allt i en skål. Servera i små tortillabröd med smulad fetaost över.

 

Hälsningar

Kocken på MaxiMat