Laxpaté

Bjud på god laxpaté i jul, både läckert och gott. Följ det enkla receptet nedan för en perfekt paté till julbordet. Självklart finner du alla ingredienser i våra matbutiker.

Ingredienser

• 1 kg laxfilé
• 3 ägg
• 3 dl vispgrädde
• 1 citron, rivet skal
• 1 dl hackad dill
• 1.5 tsk salt
• 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär laxfilen i små bitar.

2. Mixa laxbitarna med äggen och grädden.

3. Tillsätt salt, peppar, citron och dill.

4. Smörj en form med plats för 1,5 liter. Täck botten i formen med bakplåtspapper

5. Häll laxsmeten i formen. Täck formen med aluminiumfolie och låt stå i cirka 20 minuter

6.  Ställ in formen i ugnen och grädda i 150 grader, i nedre delen av ugnen i cirka en timme och en kvart – tills patén stelnat.

7.  Ta av foliet och låt kallna.

8.  Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen minst 3 timmar före servering

9.  Servera laxpatén och avnjut med vänner och familj

Smaklig måltid!