Laxlåda med spenat, kapris och dijonsenap

Gott som vardagsmat eller till Halloween festen. Du finner alla ingredienser i våra matbutiker.

Fyllningen:

800 g fast potatis
2 gula lökar
600g lax
200g babyspenat
1 dl kapris
1 kruka dill
salt, peppar

Ägg stanning:

3 ägg
3 dl grädde
1 msk dijonsenap
1,5 msk citronsaft
0,5 tsk paprikapulver
salt, peppar

Gör så här:

Gnugga potatisen ren eller skala den. Koka potatisen hel i saltat vatten i cirka 10 minuter. Slå av kokvattnet och slå på kallt vatten så tillagningen avstannar.

Grovhacka löken och låt den långsamt mjukna i en stekpanna med smör. Skiva laxen.

Skiva potatisen och fördela ut ett lager i botten av en smörad form. Fördela ut hälften av laxen och hälften av löken. Salta och peppra. Fördela ut hälften av spenaten, kapris och dill. Upprepa proceduren och avsluta med ett lager potatis på toppen.

Vispa ihop ägg med grädde, dijonsenap och saften från färsk citron med kryddor. Slå stanningen över gratängen och grädda sedan i 200°C i 40 minuter.

Smaklig måltid!