Läckra sommarrecept

Enkla och lättlagade sommarrecept som passar lika bra till sommarlunchen som tillbehör till grillmaten. Självklart hittar du alla ingredienser i våra matbutiker.

Kycklingsallad med mango och kryddstarka nötter

Ingredienser

Sallad

2 st Mango

3 st Avokado

1 kg Kycklinglårfile

300 g Salladsmix

Kryddnötter

200 g Cashewnötter Naturella

50 g Smör

2 msk Strösocker

1 krm Cayennepeppar

Dressing

1 dl Olivolja

2 msk Strösocker

0.3 dl Äppelcidervinäger

1 tsk Senap Dijon

1 tsk fling salt7

Gör så här:

Börja med nötterna. Stek cashewnötterna i smöret i en stor panna några minuter. Stek i två omgångar om din panna är för liten. Det här blir rejäla nötportioner. Blanda i socker och en nypa cayenne- peppar. Rör tills sockret smält och låt kallna. Var försiktig så att inte nötterna bränns.

Bryn kycklingfiléerna i panna på hög värme så att de får lite färg, krydda med salt, svartpeppar och en aning cayennepeppar. Sänk sedan värmen rejält och låt filéerna steka färdigt under lock, då blir de saftiga.

Skala och kärna ur mangofrukter och avokador och skär dem i bitar. Sprid ut mango och avokado på en bädd av blandad grönsallad. Därefter kanderade cashewnötter och kycklingfilé i bitar. Eller så serverar du kycklingen på ett fat bredvid.

Dressing: Vispa ihop alla ingredienser och ringla över salladen.

Melon- och fetaostsallad med mynta

Sommarsöt och läskande vattenmelon med härlig sälta från fetaost – underbart!

Ingredienser

4 portioner

1 rödlök

1/2 citron

1 tsk honung

1 kg vattenmelon

2 pkt fetaost (à 150 g)

1 kruka färsk mynta

olivolja

nymald svartpeppar

Så här gör du

Skala och skiva löken. Blanda med pressad citron och honung.

Skala vattenmelonen och skär i kuber.

Varva vattenmelon, lök, fetaost och mynta i en skål. Ringla över olja och toppa med peppar.

Somrig potatissallad

Ingredienser

500 gram färskpotatis

2 dl gräddfil

1/2 dl hackad gräslök

1/4 dl hackad dill

1 krm svartpeppar

Rädisor 50g

Några droppar citronsaft

Gör så här:

Börja med att skrubba potatisen.

Koka sedan potatisen i cirka 15-20 minuter i saltat vatten.

Häll av vattnet och låt potatisen svalna.

Rör under tiden ihop, gräddfil, hackade rädisor, hackad gräslök och dill samt svartpeppar.

Pressa ner några droppar citronsaft och rör om.

När potatisen svalnat delar du den i lite större bitar, 2-3 cm och blandar sedan med röran.

Låt stå kallt och dra någon timme innan servering.