Kalkonfilé i ugn med soltorkade tomater

Här kommer ett gott och lättlagat recept med kalkon. Självklart finner du alla ingredienser i våra matbutiker.

Ingredienser:

500 gram kalkonfilé
2 msk olivolja
10 soltorkade tomater i olja
0,5 dl vitt vin
0,5 tärning kycklingbuljong
2 tsk kinesisk soja
0,5 dl hackad persilja
2,5 dl crème fraiche eller grädde
2 klyftor vitlök
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Förbered önskat tillbehör som ex. potatis, ris eller pasta.

Skär kalkonfilén i 1 cm tjocka skivor tvärs över köttfibrerna.

Ta fram en ugnsfast gratängform.

Värm en stekpanna och tillsätt lite olivolja.

Bryn kalkonskivorna några i taget, salta och peppra samt lägg över i formen.

Strimla de soltorkade tomaterna och strö dem över kalkonen.

Skala och pressa vitlöken blanda runt med kalkonen.

Tillsätt vitt vin, kycklingbuljong, soja och crème fraiche.

Hacka persilja och vänd i den.

Sätt in i mitten av ugnen i 15 minuter.

Ta ut och servera med önskade tillbehör.

Smaklig måltid!