Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

Kalkon är både gott och nyttigt. Här följer ett lättlagat recept som passar bra till hösten. Du finner alla ingredienser i våra matbutiker.

Ingredienser till 4 portioner

600 g kalkonbröst

1 kg små potatisar med skal

3 morötter i bit

3 msk olivolja

1 tsk svartpeppar

1 kvist färsk salvia

3 klyftade äpplen

10 salviablad

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Lägg kalkonbröst i en ugnsform. Dela de potatisar som är stora och lägg dem och morötterna runt om kalkonen. Ringla över olja, salt och peppar. Rulla runt ett varv så det kommer fett under fågeln och runt rotsakerna. Lägg en salviakvist under kalkonen.

Låt stå i ugnen cirka 40 minuter. Använd gärna stektermometer i kalkonen. Fördela äppelklyftorna och salviablad bland rotsakerna efter 30 minuter.

Ta ut kalkonen vid 70° och låt vila ca 10 minuter medan du höjer värmen i ugnen till 225° och kör på så rotsakerna får lite färg. När kalkonen vilat en stund ska innertemperaturen ha gått upp till 72°.

Skär upp kalkonen i skivor och servera med rotsaker och äpplen.

Smaklig måltid!