Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

2020-10-07

Här kommer ett gott och lättlagat recept med kalkon. Självklart finner du alla iKalkon är både gott och nyttigt. Här följer ett lättlagat recept som passar bra till hösten. Du finner alla ingredienser i våra matbutiker.ngredienser i våra matbutiker.

Ingredienser till 4 portioner:

600 g kalkonbröst
1 kg små potatisar med skal
3 morötter i bit
3 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
1 kvist färsk salvia
3 klyftade äpplen
10 salviablad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Lägg kalkonbröst i en ugnsform. Dela de potatisar som är stora och lägg dem och morötterna runt om kalkonen. Ringla över olja, salt och peppar. Rulla runt ett varv så det kommer fett under fågeln och runt rotsakerna. Lägg en salviakvist under kalkonen.

Låt stå i ugnen cirka 40 minuter. Använd gärna stektermometer i kalkonen. Fördela äppelklyftorna och salviablad bland rotsakerna efter 30 minuter.

Ta ut kalkonen vid 70° och låt vila ca 10 minuter medan du höjer värmen i ugnen till 225° och kör på så rotsakerna får lite färg. När kalkonen vilat en stund ska innertemperaturen ha gått upp till 72°.

Skär upp kalkonen i skivor och servera med rotsaker och äpplen.

Smaklig måltid!

FRI PARKERING: 3750 P-platser (gäller centrets kunder)
 • 110 BUTIKER, 85 000 kvm • 
Störst på mat & godis
ALLTID ÖPPET: 
MÅN-FRE 10 - 20. 
LÖR-SÖN 10 - 19. 
MAT ALLA DAGAR 8 - 22.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram