Gratinerad Hummer

Här följer ett recept på en enkel och god hummerrätt. Självklart finner du alla ingredienser i våra matbutiker.

 

Ingredienser (2 portioner):

2 st humrar, frysta eller färska ca 400 gram per styck

100 gram färska tomater

1 kruka basilika

2 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta

1 rödlök

1 dl Västerbottensost, riven

 

Gör så här:

1. Hacka tomaterna, rödlöken och basilikan.

2. Blanda crème fraiche med tomat, rödlöken, basilika, pressad vitlök och riven västerbottenost

3. Dela hummern på längden. Ta bort magsäck och tarm, knäck klorna. Lägg dem på en långpanna.

4. Sätt ugnen på grill (225 grader)

5. Bred ut blandningen på humrarna. Gratinera dem mitt i ugnen i ca 10 minuter så att de får lite färg.

6. Servera med tex  sallad och bröd.

 

Smaklig spis!