Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås

Fläskfilé är alltid prisvärt. Kombinera med en god och krämig grönpepparsås och du får en delikat hösträtt. Du finner alla ingredienser i våra matbutiker.

Ingredienser

2 fläskytterfiléer, putsade

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

5 dl grädde

3 dl creme fraiche

4 msk soja

4 msk dijonsenap

2 msk grönpeppar, hel

3 msk konc. kalvfond

smör att steka i

salt, svartpeppar

Gör så här:

1.    Sätt ugnen på 175 gr.

2.     Mortla hälften av grönpepparn (resten ska vara hel)

3.     Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Vispa ner grädde och övriga ingredienser till såsen.

4.     Lägg de putsade fläskytterfiléerna i en ugnsform och häll såsen över.

5.     Sätt in i ugnen i 1 timme.

6.     Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen.

7.     Servera med potatisbakelse och kokta grönsaker

Smaklig måltid!