Redcurry bowl med kyckling 4 portioner

Het och god red curry serverad som en snygg bowl med stekt savoykål, strimlad paprika, salladslök och libabröd!

Du behöver

  • 3 dl ris
  • 400 g  stekt kycklingfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • olja, till stekning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1-2 msk röd currypasta
  • salt
  • 0,25 huvud savoykål
  • 1 röd paprika
  • 1 lime
  • 3-4 salladslökar
  • 0,5 röd chili

Till servering

  • libabröd
  • koriander

Gör så här

  1. Koka rist enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och bryn i en kastrull med lite olja i botten. Tillsätt hackad lök och vitlök. Slå över kokosmjölk och låt koka upp. Tillsätt röd curry och smaka av med salt. Låt sjuda medan du förbereder tillbehören.
  3. Hacka savoykålen och stek i lite olja. Strimla paprikan, klyfta lime, skiva salladslök och chili.

 

Lägg upp en snygg bowl med ris i botten, chicken curry, stekt savoykål, paprika och lime. Toppa med salladslök och chili. Servera med libabröd och koriander.