Paj med varmröktlax 4 portioner

Pajdeg

1 ½ dl vetemjöl

1 ½ dl grahamsmjöl

125 g smör

Fyllning

250 g varmrökt lax

1 purjolök

1 dl hackad färsk dill

Äggstanning

3 ägg

1 dl mjölk

150 g färskost naturell

1 krm salt

Gör så här

Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten . Arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt villa i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Dela laxen i bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda ringar. Vispa samman ägg, ost, mjölk och salt. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Fördela lax, purjolök och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.